ТОВ "Рош Україна" допомагає пацієнтам зі СМА

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Рівненська обласна дитяча лікарня та ТОВ "Рош Україна" підписали  меморандум про взаєморозуміння та партнерство для розвитку системи охорони здоров'я на Рівненщині.  Чинний Меморандум необхідний для  забезпечення лікуванням дорослого пацієнта зі СМА ( спінальна м’язова атрофія).

Завдяки співпраці з ТОВ "Рош Україна" дитяча лікарня буде залучена до програми «Об'єднані заради здоров'я». За кожну придбану за місцевий бюджет упаковку препарату компанія «Рош» подвоює ці ліки.

Документ підписали керівник напряму розвитку та партнерства системи охорони здоров ‘я Катерина Олійник та головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

“Якщо спінальна м’язова атрофія є непоширеним, я б сказав, доволі рідкісним генетичним захворюванням,  то водночас ця хвороба є почасти причиною смерті дітей. Тому ми підтримуємо спроби фармкомпаній допомогти таким людям,-“наголосив очільник Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник.

Про СМА

СМА – важке, прогресуюче нервово-м’язове захворювання, яке може призвести до летального результату. Воно вражає приблизно одного з 10 000 немовлят і є основною генетичною причиною дитячої смертності. СМА спричинена мутацією гена фактора виживання мотонейрона 1 (SMN1), що призводить до дефіциту білка SMN. Цей білок міститься у всьому організмі і необхідний для функціонування нервів, які керують м’язами і руховим апаратом. Без нього нервові клітини не можуть нормально функціонувати, що з часом призводить до м’язової слабкості. Залежно від типу СМА, фізична сила людини і її здатність ходити, їсти або дихати можуть бути значно зменшені або втрачені.