ФІНАНСУВАННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ"Я УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

NoneNoneNoneNoneNoneNone

«Фінансування охорони здоров'я в Україні: реформа, стійкість та відновлення» - це тема  регіонального консультаційного круглого столу ВООЗ-Світовий Банк, що відбувся у Києві.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Світовий банк завершують 3-ий огляд реформи фінансування системи охорони здоров'я в Україні.

У роботі круглого столу беруть участь представники Офісу ВООЗ у Барселоні, Офісу ВООЗ в Україні та Світового Банку.

Серед активних учасників засідання -  директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник, директор КП “ОІАЦМС” РОР Людмила Рибчук, керівництво лікувальних закладів Сарн, Рокитного та Острога.

Щодо цілей -  з’ясувати регіональне бачення того, як просувається реформа фінансування охорони здоров'я, а також провести відкриту і чесну дискусію про те, як реформа  розвиватиметься в умовах війни.

У порядку денному

 розгляд фінансування первинної медичної допомоги  та програми "Доступні ліки “.

 Мова йтиме про

 реформу мережі ЗОЗ

зміни до фінансування та планування спеціалізованої допомоги.

Учасники засідання обговорять 

роль регіонів у плануванні та здійсненні закупівель медичних послуг.

Круглий стіл має на меті об'єднати представників міжрегіональних департаментів НСЗУ, представників обласних департаментів охорони здоров'я, надавачів ПМД та спеціалізованої допомоги, а також власників медичних закладів.

Під час зустрічі представники Рівненщини, Львівщини, Полтавщини та Вінничини обговорять прогрес та майбутні напрями реформи фінансування галузі охорони здоров’я в контексті війни.