ЩЕ ОДНА МОБІЛЬНА АПТЕКА ПОЇДЕ У ГЛИБИНКУ ДО ЛЮДЕЙ

NoneNoneNoneNoneNone

 

 

У Рівному презентовано «Мобільний аптечний пункт»  мережі аптек "Подорожник”, що працюватиме у Вараському районі. Тож ліки зможуть придбати жителі  44- ох сіл Зарічненської та Локницької  громад.

“Згідно затверджених маршрутів тут надаватимуть широкий асортимент лікарських засобів, спеціальних продуктів для дієтичного споживання, медичних виробів та засобів гігієни, відповідно до потреб сільських жителів зазначених громад,” - зазначив перший заступник голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергій Подолін.

У мобільній аптеці  є касовий апарат, холодильне обладнання, контроль температури та вологості повітря. Працюють водій та щонайменше один фармацевтичний працівник, який безпосередньо відпускатиме ліки.

У проєкті  передбачено можливість отримувати лікарські засоби за державною програмою «Доступні ліки». Мобільний аптечний пункт обладнано засобами Starlink для безперебійного доступу до мережі інтернет, - зазначив директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник.-За багатьма напрямами держава відшкодовує пацієнтам вартість виписаних ліків за е-рецептом сімейного лікаря. Тепер нам треба ці ліки довезти до віддаленого населеного пункту, де немає аптечного закладу. Тобто кожен буде мати доступну медичну послугу. Тому ми співпрацюємо із соціально налаштованим бізнесом.