ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

NoneNoneNoneNoneNone

Підписано Меморандум між Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА та ТзОВ   «РОШ УКРАЇНА» про взаєморозуміння та співробітництво для розвитку системи охорони здоров'я Рівненської області.

 Меморандум передбачає спільну реалізацію ініціатив, програм та проєктів, зокрема у сфері онкологічних захворювань.

Підписантами виступили директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення Олег Вівсянник та керівник напряму розвитку та партнерства системи охорони здоров’я Катерина Олійник.

“Попри нелегку ситуацію в країні, ви знаходите можливість думати про пацієнтів. Бо у них насправді дві війни. Тому приємно, що ми розширюємо горизонти співпраці та підписуємо документи з нового онкологічного напряму. Це гарний приклад для інших областей. Бо завдяки цій терапії – це виліковні пацієнти,”- розповіла Катерина Олійник.

“Онкологія – одна з головних проблем у цілому для системи охорони здоров’я. Низький рівень обізнаності населення щодо профілактики злоякісних новоутворень потребують постійного вирішення.Будемо надіятися, що завдяки нашій співпраці ця ідея буде переможною,”- наголосив Олег Вівсянник.

Також Меморандум було підписано між Рівненським обласним протипухлинним центром в особі керівника Григорія Максим’яка та фармацевтичною компанією «РОШ УКРАЇНА».

У документі  йдеться про  сприяння, в межах повноважень, реалізації завдань та вжиття заходів, спрямованих на співпрацю та  координацію зусиль Сторін щодо розвитку системи охорони здоров’я в Рівненській області.

У межах Меморандуму сторони домовились про закупівлю препарату виробництва компанії Рош для терапії пацієнтів Рівненщини з раком молочної залози. Згідно з умовами програми, за кожну куплену за місцевий бюджет упаковку препарату, компанія ТОВ "Рош Україна" надасть додаткову упаковку лікарського засобу. Такий алгоритм гарантує участь у програмі «Об'єднані заради здоров'я».

До програми «Об'єднані заради здоров'я» вже приєднались лікарні у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій області та в Києві.

Програма «Об'єднані заради здоров'я» сприяє розширенню доступу пацієнтів до передових медичних препаратів за рахунок місцевих бюджетів та демонструє значний прогрес у співпраці державного та приватного секторів для досягнення значних переваг для більшої кількості пацієнтів.

Також були присутні Наталка Томашевська, керівник напряму онкологія та Ліана Тузяк, менеджер з розвитку системи охорони здоров’я Захід

Довідково

Про компанію «Рош»

Компанія «Рош» заснована в 1896 році, є світовим лідером у фармацевтиці та діагностиці, зосередженим на розвитку науки для покращення життя людей. «Рош» є найбільшою у світі біотехнологічною компанією яка виробляє препарати для лікування онкології, імунології, інфекційних захворюваннях, офтальмології та захворюваннях центральної нервової системи. Roche також є світовим лідером у діагностиці in vitro та тканинної діагностики раку, а також лідером у лікуванні діабету.

Компанія прагне покращити доступ пацієнтів до медичних інновацій, співпрацюючи з усіма відповідними зацікавленими сторонами. Група Roche зі штаб-квартирою в Швейцарії працює у понад ста країнах. У 2023 році «Рош» інвестувала 13.2 мільярдів швейцарських франків у дослідження та розробки.