НАЦІОНАЛЬНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ПЕРВИНКИ

NoneNone

Національна конференція з питань первинної медичної допомоги відбувається у Києві.

З вітальним словом виступили  заступник Міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції  Марина Слободніченко,  Голова НСЗУ  Наталія Гусак, представники Бюро ВООЗ  в Україні Ярно Хабіхт та Наташа Аззопарді - Мускат,  директорка підрозділу з питань національних політик та систем охорони здоров’я Європейського регіонального бюро ВООЗ (онлайн)  Брюс Ейлворд.

У роботі конференції взяли участь директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник та заступник начальника Управління розвитку медичної допомоги – начальник відділу реформування та первинної медичної допомоги Тетяна Мельник.

Мова -  про посилення ролі первинної медичної допомоги в Україні. Стратегічні напрями розвитку системи охорони здоров’я та виклики ПМД в Україні. Первинну допомогу представники ВООЗ розглядають як  ключ до економічного та соціального зростання .

Очільниця НСЗУ   окреслила пріоритети подальшого розвитку системи оплати послуг ПМД в Україні.

Щодо  подальшого розвитку фінансування ПМД (дорожня карта фінансування ПМД) відбулась панельна дискусія.

Також було розглянуто механізми фінансування для підтримки доступності та ефективності ПМД .

Під час конференції обговорено координацію роботи гуманітарних партнерів на територіях, близьких до бойових дій та забезпечення там безперервного доступу до послуг.

Представники Європейського Бюро ВООЗ розповіли про стратегічні інтервенції для посилення кадрового ресурсу.

Упродовж заходу відбулись цікаві панельні дискусії щодо  кадрових викликів, лідерства жінок у галузі охорони здоров’я,  цифровізації та її впливу на покращення ефективності ПМД та підвищення довіри до системи охорони здоров’я, клінічних стандартів та настанов на первинці.