ГАЙДА НА БЕЗКОШТОВНІ ОГЛЯДИ !

None

У понеділок, 13 – го травня відбуватимуться безкоштовні огляди населення щодо раннього виявлення злоякісних новоутворень шкіри.

Огляд можна пройти в амбулаторно – поліклінічному відділенні КП “Рівненський обласний шкірно – венерологічний диспансер” РОР.

 Попереднього запису не буде.

Потрапити на прийом до лікаря можна буде усім бажаючим  з 8.30 до 18.30.

Зверніть увагу, що цього разу направлення від сімейного лікаря не потрібне.

Таким чином, обласний диспансер долучається до проведення заходів з ранньої діагностики меланоми у межах Всесвітнього дня меланоми, що відзначають у другий понеділок травня. Це у лікувально – профілактичному закладі триває вже 12 років.

В Україні відповідні заходи відбуваються з 2009 року згідно з протоколом приєднання України до всесвітньої програми “Євромеланома”, учасниками якої є понад 20 європейських країн.

Мета Всесвітнього дня меланоми -  це нагадати суспільству про існування такої глобальної проблеми як онкологічні захворювання, наскільки поширений і небезпечний рак шкіри. Водночас зрозуміти, що необхідно робити аби запобігти цьому захворюванню.

ДОВІДКА: Меланома - це один з найсерйозніших видів раку шкіри, який може виникнути з родимок (невусів) або пігментованих плям на шкірі. Рання діагностика меланоми рятує життя.