УСВІДОМЛЕНЕ ЛІДЕРСТВО У СФЕРІ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВʼЯ-2024

NoneNoneNone
Для того, щоб якісні послуги з психологічної допомоги були доступними людям у кожній громаді, важливою є консолідація зусиль центральних органів виконавчої влади, представники місцевої влади, громадського сектору, представників сфери охорони здоров'я.
Так, 15-17 квітня 2024 року проходить Школа «Усвідомлене лідерство у сфері ментального здоровʼя-2024». Цей захід - один з майданчиків для такої взаємодії та формування спільноти лідерів змін у сфері ментального здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні.
З вітальним словом виступили міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, голова Координаційного центру з психічного здоров’я Кабміну Оксана Збітнєва, керівниця відділу охорони здоров’я та харчування Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Анн Левенс. Участь у заході беруть директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник та генеральний директор КП "Рівненський обласний центр психічного здоров'я населення" РОРЛюдмила Країнська.
Ментальний добробут безпосередньо впливає на фізичне здоровʼя людей та, відповідно, процвітання країни. Українці щодня відчувають на собі жахіття війни, тому питання турботи про свій ментальний стан стоїть особливо гостро.
Сприяти формуванню у суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я — глобальне завдання, яке вирішується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Для цього опрацьовується створення екосистеми, яка б відповідала на існуючий запит суспільства.