СЛУЖБА КРОВІ РІВНЕНЩИНИ ОТРИМАЛА ШВИДКУ ВІД ПОМОРСЬКОГО ВОЄВОДСТВА

NoneNoneNoneNone

Швидку для транспортування крові передали партнери із Поморського воєводства. Сьогодні начальник рівненської ОВА Віталій Коваль передав ключі від авто водію Рівненського обласного центру служби крові. Швидка економна та оснащена медичним устаткуванням. Віталій Коваль разом із першим заступником голови ОДА Сергієм Подоліним та директором департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА Олегом Вівсянником поспілкувалися із працівниками щодо потреб обласного центру служби крові у час війни.

 - Це перша, але така потрібна допомога від Поморського воєводства Польщі. Адже кількість донацій крові на Рівненщині за рік війни збільшилася на 40%, а служба працює лише в обласному центрі та без необхідного транспорту. Тому тепер бригада має можливість брати забір крові і в інших громадах – у будь-якому приміщенні, навіть в укритті, - розповів Віталій Коваль.

Фахівці обласного центру служби крові і раніше застосовували методи заготівлі крові у виїзних умовах. Проте транспорт був зношеним і люди приїзжали самі, або ж громади організовували для них транспорт. Тепер виїзні бригади зможуть здійснювати акції із забору крові частіше. Це скоротить маршрут донора і збільшить кількість охочих здати кров, - підсумував Олег Вівсянник.