СУЧАСНІ «ШВИДКІ» – ЦЕ ДОДАТКОВІ МОЖЛИВОСТІ У ПОРЯТУНКУ ЛЮДЕЙ

NoneNoneNoneNone

15 червня 2023 року ключі від авто вручив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль та голова Рівненської обласної ради Андрій КараушМедиків привітали перший заступник голови РОДА Сергій Подолін та директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник.

Як повідомив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник, 13 швидких типу "В", які оснащені сучасним обладнанням згідно зі стандартами, отримали від МОЗ, закуплені вони за кошти держбюджету. Їх отримають у пунктах базування кожного району. Інші 3 – від представництва ВООЗ в Україні за підтримки Європейського Союзу. Це унікальні повноприводні кросовери, створені для роботи в складних умовах і мають високу прохідність. Їх предали в Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги, де вони в подальшому використовуватимуться для відряджень медиків на деокуповані території та прифронтові райони.

Як розповів директор комунального підприємства РОР « Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги Андрій Бортнік, в центрі сформовано 9 бригад медицини катастроф, які за першої необхідності готові оперативно виїхати на допомогу в будь-який регіон України.

Медики щиро радіють такому оновленню, адже сучасні швидкі – це додаткові можливості у порятунку людей.

Це вагоме підсилення медичної системи регіону. Ми бачимо, що держава продовжує інвестувати в медицину попри складні часи. Дякуємо країнам-партнерам за допомогу.

Зокрема, спецавтомобілі отримали:

- Більськовільський пункт постійного базування Володимирецької підстанції Сарненської станції екстреної медичної допомоги; (Сарненська райдержадміністрація)

- Мирогощанський пункт постійного базування Дубенської станції екстреної медичної допомоги; (Дубенська районна державна адміністрація)

- Семидубський пункт постійного базування Дубенської станції екстреної медичної допомоги;

- Бабинський пунтк постійного базування Гощанської підстанції екстреної медичної допомоги;

- Бугринський пункт постійного базування Гощанської підстанції екстреної медичної допомоги; (Рівненська районна державна адміністрація)

- Корецька підстанція екстреної медичної допомоги;

- Клесівський пункт постійного базування Сарненської станції екстреної медичної допомоги;

- Ново-Український пункт постійного базування Клеванської підстанції екстреної медичної допомоги;

- Острожецький пункт постійного базування Млинівської підстанції екстреної медичної допомоги;

- Берегівський пункт постійного базування Дубенської станції екстреної медичної допомоги;

- Антонівський пункт постійного базування Володимирецької підстанції екстреної медичної допомоги;

- Дубровицька підстанція екстреної медичної допомоги;

- Кам’янський пункт постійного базування Рокитнівської підстанції екстреної медичної допомоги (Вараська районна державна адміністрація).