З ПОЛІОМІЄЛІТОМ НА РІВНЕНЩИНІ СПРАВИЛИСЬ

NoneNoneNone

Зі спалахом  поліомієліту в Україні справились.

У Центрі громадського здоров'я при МОЗ під час засідання комісії з оцінки заходів з протидії спалаху поліомієліту наголосили, що активізація цього захворювання завершена. До  складу комісії ввійшли представники ВООЗ, ЮНІСЕФ та Центру контролю та профілактики захворювань США.

Як ми повідомляли, восени 2021 року у Рівненській області було зафіксовано підтверджений випадок поліомієліту у 1,5 річної дитини. Паралізована дівчинка, її дев'ять  братів та сестер, не були щеплені. Згодом у п'ятьох дітей на Закарпатті виявили вірус поліомієліту.  До слова,  від нього теж  могла б захистити вакцинація.

“У 2021 році в області було зареєстровано вогнище поліомієліту. Перед нами було поставлено серйозне завдання – провести масову імунізацію дітей, щоб ліквідувати це вогнище та запобігти поширенню поліомієліту.

Наразі МОЗ встановив, що вогнище поліомієліту на Рівненщині ліквідовано.

Наразі Рівненщина займає лідируюче положення щодо  вакцинації від поліомієліту згідно з Календарем щеплення”,- зауважив у коментарі журналістам директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник.

ДОВІДКА : Поліомієлі́т — гостре інфекційне захворювання. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) відносить поліомієліт до тих інфекційних захворювань, що значно  впливають на здоров'я населення.