ОБМІН ДОСВІДОМ: створення та розвиток госпітальної мережі

NoneNoneNoneNoneNone
Дводенний навчальний модуль програми «Планування та розвиток системи охорони здоров'я у межах госпітального округу» відбувся у Львові на базі Українського Католицького Університету (УКУ). Участь у заході взяли управлінці та фахівці з Рівненщини – заступник міського голови Рівного з гуманітарних питань Марина Кузмічова, радник міського голови Рівного з питань охорони здоров’я та член виконкому Тетяна Воронцова, заступник директора Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДАОлена Гандзюк, медичний директор КП «РОКЛДЦ ім. В. Поліщука» РОР, голова профільної комісії облради Юрій Білик, директор КНП "Сарненський центр первинної медико - санітарної допомоги" Ольга Максимук, завідувачка відділу бухгалтерського обліку та економічного планування КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» РОР Наталія Мамчур.
Впродовж навчання учасники програми навчались онлайн, але цього разу змогли зустрітися, поспілкуватися та обмінятися управлінським досвідом.
Цілями навчальної програми є: поглиблення знань в сфері функціонування, управління, планування та ресурсного забезпечення системи охорони здоров’я; сприяння в організації спроможної мережі медичних закладів; набуття навичок в написанні планів розвитку госпітальних округів; налагодження співпраці між департаментами для обміну досвідом щодо створення та розвитку госпітальної мережі.
Реалізовується програма Школою публічного управління УКУ спільно з Бізнес-школою УКУ за сприяння МОЗ України, за підтримки Проекту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я” та із залученням ресурсів навчальної платформи «Прометеус».
Олена Гандзюк: «Як створити якісну спроможну мережу закладів охорони здоров’я в Рівненській області, щоб надати вчасну та якісну медичну допомогу. Які лікарні в нашій області будуть надкластерними, кластерними та загальними. Що зміниться для людей при таких змінах в охороні здоров’я. Саме з цих питань одержала сучасні, якісні та ґрунтовні знання минулого тижня у Львові на базі Українського Католицького Університету».
Юрій Білик: «Велика подяка організаторам за змістовну та дуже корисну сесію навчальної програми «Планування та розвиток системи охорони здоров’я в межах госпітального округу».