Стартувала Всеукраїнська конференція

NoneNoneNoneNone

Конструктивного діалогу, продуктивної праці, вдалих доповідей та гарячих дискусій побажав учасникам !!! Всеукраїнської науково – практичної конференції “Актуальні питання клініки, діагностики, лікування на різних рівнях надання медичної допомоги” перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

Конференція розпочала роботу у Рівненській медичній академії та триватиме упродовж двох днів.

 Питання, що ввійшли до пленарного засідання, є вкрай важливими. Це й діяльність КП “Рівненський обласний центр служби крові” РОР в умовах воєнного стану. Також присутні обговорять особливості функціонування Центру ПМСД у воєнний час. Мова йтиме й про мультидисциплінарний підхід та втілення змін у роботі закладу первинної меддопомоги.

Директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник привітав присутніх із вдалим стартом та звернув увагу на те, що панельна дискусія буде спрямована на дослідження особливостей роботи медичної галузі у воєнний час. Таким чином, можна буде колегам обмінятися досвідом та навичками.

Серед секційних засідань – загальна практика – сімейна медицина. Тут присутні розглянуть пацієнтоорієнтований підхід у Рівненській обласній лікарні. Поговорять про імунопрофілактику у КНП “ЦПМСД”Ювілейний.”

Провідні хірурги області розкажуть про власний досвід лікування вогнепальних поранень у секції “Хірургія. Травматологія. Ортопедія та реабілітаційна медицина.”

Особливу увагу приділятимуть  ментальному здоров’ю та стресостійкості у воєнний час. Таким чином, відбудуться масштабовані навчання за програмою ВООЗ із стрес – менеджменту для підтримки психічного здоров’я в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської  “Національна Програма психічного здоров’я  та психосоціальної підтримки”- “Самодопомога та плюс важливі навички під час стресу”. Ці навчання представлять спеціалісти КП “ОІАЦМС”