ОБМІН ДОСВІДОМ МЕДЗАКЛАДІВ ПІД ЧАС ВІЙНИ

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Заступник начальника управління розвитку меддопомоги Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Тетяна Мельник, медичний директор з терапії Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка Лариса Верещук, менеджер з антикризового управління КНП "ЦПМСД "Ювілейний" Рівненської міської ради Валентина Дука та голова правління ГО Мережа 100 відсотків життя Рівне Юрій Лазаревич взяли участь у програмі «Обмін досвідом медзакладів під час війни».

Захід відбувся у рамках ініціативи Благодійного фонду Пацієнти України (Оксана Мусієнко). Мета заходу - забезпечити усіх пацієнтів країни ефективним лікуванням, залучаючи активістів для впливу на державні закони і політику.

- У триденному заході взяли участь представники з 18 закладів охорони здоров‘я 11 областей України, - каже Тетяна Мельник. - Проєкт покликаний об’єднати сили лікарів, пацієнтів та громад для покращення взаємодії між усіма ланками і підвищення пацієнторієнтованості медичних послуг. Формат заходу – це коли працювали «коаліції»: представник власника, представник менеджменту лікарні, представник пацієнтської громади. Протягом трьох днів учасники ділилися між собою досвідом з реалізації та втілення змін, опрацювали плани та ідеї для розвитку кожен у своєму медичному закладі. Ми шукали як підвищити доступність медичних послуг у Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка.

ЛЮДИНА - НА ПЕРШОМУ МІСЦІ

- У перший день нас сонячно та надзвичайно тепло зустрів Ужгород, - із захопленням ділиться своїми враженнями Валентина Дука. - Щира радість від зустрічі з давніми друзями-колегами по різних проєктах та знайомство з прогресивними представниками медичних закладів, пацієнтських організацій та влади, які прагнуть змін та щодня роблять чималі кроки по їхньому впровадженню, результатом яких буде медицина, дійсно доступна для всіх. Далі було знайомство з роботою приватної лікарні МК "Prevention", яке надихнуло на деякі ідеї для нашого закладу.

На другий день - виступ з презентацією про роботу 24/7 керівника Вікторія Покоєвчук-Зрайко та всього колективу над впровадженням змін для покращення якості медичної допомоги в КНП ЦПМСД "Ювілейний" РМР, які націлені на дотримання нашої цінності "людина - на першому місці".

Виступи інших спікерів-керівників медичних закладів "вторинки" і "третинки" дали надію, що лікарні без благодійних внесків та довгих списків з ліками, рушниками та милом - це реально і це вже є.

На третій день нашої зустрічі відбулося знайомство з роботою наших колег з "первинки" – медичного центру "Сім'я" в м. Мукачево та його професійним колективом на чолі з директором Мирославою Чубірко. Приємна зустріч в чудовому закладі.

Вдячна організаторам БФ "Пацієнти України", Оксані Мусієнко та Вікторії Покоєвчук-Зрайко за участь в цьому заході.

Тож 11 команд коаліцій з різних міст України вже заряджені успішними інсайтами, опрацювали плани та ідеї для розвитку своїх медичних закладів.