ДОСТУПНІСТЬ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ РІВНЕНЩИНИ: визначено пріоритети на 2023-2024 роки

NoneNoneNoneNone
На виконання доручення першого заступника голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергія Подоліна, у КП "Рівненська обласна стоматологічна поліклініка"РОР відбулася підсумкова медична рада за результатами роботи стоматологічної служби комунальних підприємств, відділень та кабінетів медичних закладів Рівненщини за 2022 рік. Участь у заході взяв директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник. Учасники заходу озвучили проблемні питання стоматологічної служби області та запропонували опрацювати шляхи їхнього вирішення.
Як повідомила головний позаштатний спеціаліст Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА «Стоматологія, дитяча стоматологія», керівник КП "Рівненська обласна стоматологічна поліклініка"РОР Валентина Сухляк, є тенденція до зменшення кількості закладів, відділення переведені в кабінети, в деяких містах як Гоща, Дубно, Дубровиця, Млинів, Корець припинили функціонувати комунальні підприємства та кабінети стоматологічного напрямку.
- Профілактична робота та огляди дітей проводились лише в КНП « Здолбунівська стоматполіклініка» ЗМР та КНП «Рівненська міська дитяча стоматологічна поліклініка» РМР, яку також до кінця року реформували у відділення КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР, - каже Валентина Василівна. - Ортопедична допомога залишилась у таких містах як Сарни, Рокитне, Березне, Костопіль, Здолбунів та у Рівненському районі з мінімальним фінансуванням програм лікування та зубопротезування пільгової категорії населення. У Рівному краща ситуація по зубопротезуванню. Відповідно до Обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО, ООС мали змогу отримати доступне якісне зубопротезування, лікування в КП «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» РОР. В КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР жителі міста, а саме пільгова категорія, до якої належать пенсіонери, ліквідатори ЧАЕС, інваліди війни, учасники АТО, ООС мали змогу отримати безоплатне зубопротезування. На заході також заслухали звіт голови ГО «Асоціації стоматологів Рівненської області» Анатолія Ошурка про діяльність організації та визначили пріоритети на 2023 -2024 роки. Ознайомилися із контентом сайту ГО «Асоціація стоматологів Рівненської області» та пропонованими і доступними заходами безперервного професійного розвитку лікарів, як незалежного провайдера освітніх послуг. Відзначу роль Асоціації, як комунікативного організатора інтеграційного розвитку, що об’єднує комунальні та приватні заклади стоматології, - підсумувала Валентина Сухляк.
Директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник заслухав проблеми та пропозиції щодо вирішення доступності стоматологічної допомоги населенню Рівненської області та запропонував створити робочу групу для подальшої підготовки програми стоматологічного здоровʼя населення.