У КНП "РОКИТНІВСЬКА БЛІЛ" ВІДБУЛАСЯ ПІДСУМКОВА МЕДИЧНА РАДА

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone
На виконання доручення першого заступника голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергія Подоліна, 5 квітня 2023 року в КНП "Рокитнівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" відбулася підсумкова медична рада за участю директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олега Вівсянника, заступника начальника управління розвитку медичної допомоги – начальника відділу реформування первинної меддопомоги департаменту Тетяни Мельник, голови Рокитнівської громади Григорія Таргонського та колективу закладу. Про діяльність лікарні розповів керівник закладу Олег Костюк.
Так, в переважній більшості лікарня обслуговує населення Рокитнівської – 39468 осіб, Березівської – 12022 осіб та Старосільської - 6952 осіб тергромад. А також населення сусідніх громад – Олевської Коростенського району та Клесівської Сарненського району.
До структури лікарні входить 7 стаціонарних відділень, розрахованих на 231 ліжко, поліклінічне відділення на 250 відвідувань в зміну за 20 напрямками лікарського прийому та допоміжні структурні підрозділи.
В лікарні працює 384 особи, з них 57 лікарів, 174 – середнього медперсоналу, 84 – молодшого медперсоналу, та 70 - іншого.
Протягом звітного періоду вторинну медичну допомогу пацієнтам надавали 57 лікарів і 174 працівників з середньою медичною освітою. З них 100% лікарів та 92% середнього медичного персоналу пройшли атестацію та отримали кваліфікаційні категорії. Але залишаються вакантними посади лікаря-неонатолога, хірурга, онколога, кардіолога, нарколога, педіатра, ревматолога, дитячого хірурга та дитячого анестезіолога.
Проліковано від COVID-19 у 21 році – 1162, у 22 році – 475 осіб.
Фінансування здійснюється від НСЗУ за надані медичні послуги, з місцевого бюджету, власних надходжень та інших джерел незаборонених законодавством.
Обмін інформацією з НСЗУ, ЕСОЗ здійснюється за допомогою медичної інформаційної системи Helsi 24.
Так, завдяки співпраці з НСЗУ у 2022 році було укладено 13 пакетів на загальну суму 74 млн. 512983 тис. грн.
Також суттєвою є підтримка з місцевого бюджету.
Заклад отримав гумангітарної, благодійної, безоплатної та централізованої допомоги на суму 18 млн. 487348 грн.
В результаті цільових поставок МОЗ та департаменту ЦВ та охорони здоров’я населення РОДА отримано кисневу станцію, дизельний генератор та проведено будівельно-монтажні роботи з їхнього встановлення.
Серед пріоритетних напрямків розвитку лікарні Олег Іванович назвав забезпечення доступної та якісної медичної допомоги; підвищення рівня задоволеності пацієнта; співпраця з Національною службою здоров’я України за пакетами медичних гарантій; покращення матеріально - технічної бази; оптимізація діяльності закладу; інформатизація роботи закладу; впровадження нових сучасних технологій та методів діагностики і лікування; виконання протиепідемічних заходів з метою попередження інфекційної захворюваності; застосування якісних медичних препаратів, вакцин та витратних матеріалів; підвищення кваліфікації медичного персоналу шляхом безперервного професійного розвитку; забезпечення надання якісної медичної допомоги пільговим категоріям населення; розвиток медичної та фізичної реабілітації та забезпечення дотримання медичним персоналом норм лікарської етики та деонтології.