"Працюємо, зціпивши зуби"

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Кажуть у КП “Рівненська обласна стоматологічна поліклініка “ РОР. Цей заклад  є базою підготовки лікарів – стоматологів – інтернів. Тут надають організаційно – методичну допомогу усім стоматзакладам Рівненщини. На теренах поліклініки навчають студентів та лікарів – інтернів, майбутніх стоматологів ДЗ “Луганський державний медичний університет”.

В обласному закладі функціонують терапевтичне та ортопедичне відділення, пародонтологічний, хірургічний кабінети, зуботехнічна та ливарна  лабораторії. У терапевтичному відділенні минулого року було 16763 відвідувань. Це на понад 5 тисяч відвідувань менше, аніж у 2021 році. Водночас 262 бійця отримали безкоштовну  невідкладну стоматологічну допомогу.

 Якщо у хірургічному кабінеті у позаторік побувало 5668 пацієнтів, то вже у минулому році удвічі менше. Зниження кількості відвідувань у закладі пояснюють початком повномасштабної агресії та виїздом людей з області та держави.

Також під час засідання медичної ради зазначили, що у минулому році у поліклініці отримано понад 11 млн. 200 тис. грн. доходу. Левова частка з них використана на заробітну плату. Адже тут дбають про те, щоб утримати кращих спеціалістів. Понад 865 тис. грн. заклад отримав за Програмою медичних гарантій, майже півтора мільйона – з обласного бюджету. Понад 8,5 млн. грн. заробили завдяки запровадженню платних послуг.

Заступник начальника Управління розвитку медичної допомоги – начальник відділу реформування первинної меддопомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Тетяна Мельник зауважила “Цей заклад виживає завдяки наданню невідкладної допомоги, що вартує недорого та різноманітним програмам. Оскільки тепер вони можуть надавати допомогу міському населенню, то так теж заробляють. І при цьому надають безоплатні послуги військовим”.

У минулому році  проліковано та зубопротезовано 149 учасників бойових дій згідно обласної комплексної Програми, що діяла 2019 – 2022 роки.

Наразі у поліклініці продовжують надавати  стоматдопомогу згідно з Обласною комплексною програмою соціальної підтримки Захисників та Захисниць України на 2023 – 2025 роки. Ця обласна комплексна програма затверджена на засіданні сесії облради.

Нагадаємо, що низка засідань медичних раз області відбувається на виконання доручення першого заступника голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергія Подоліна.