МЕДИЧНА РАДА - У САРНЕНСЬКІЙ ЦРЛ

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

Про підсумки діяльності закладів охорони здоров’я Сарненського району говорили на медичній раді, яка відбулася за дорученням першого заступника голови РОДА Сергія Подоліна. Участь у ній взяли директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник, заступник начальника управління розвитку медичної допомоги – начальника відділу реформування первинної меддопомоги департаменту Тетяна Мельник та представники міської влади та Сарненської РВА.

Перед колективами виступили керівник КНП «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської ради Олександр Нестеренко, КНП «Сарненський ЦПМСД» СМР Ольга Максимук, КНП «Немовицький ЦПМСД» Людмила Генько, КНП«Степанська районна лікарня» Алла Скачко, КНП«Клесівська районна лікарня» Тетяна Степанець, КНП "ЦПМСД" Клесівської селищної ради Ірина Гаврилюк, КНП "ЦПМСД" Вирівської сільської ради Віктор Хомич.

Як зазначив у своєму виступі Олександр Нестеренко, КНП «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської ради є багатопрофільною лікарнею, в якій надається цілодобова медична допомога жителям Сарненської, Клесівської, Степанської, Немовицької, Вирівської громад, а також всім пацієнтам, які звертаються у заклад не залежно від місця проживання. У 12 відділеннях медичного закладу функціонує 362 стаціонарних ліжка, працює поліклінічна служба, забезпечується повноцінний огляд та амбулаторне лікування хворих, що ведеться лікарями 27 спеціальностей.

Загалом у КНП «Сарненська ЦРЛ» працює 139 лікаря, 235 середніх медичних працівників, 169 молодших медпрацівників та 115 інших фахівців загалом 759 працівників. Щороку закладом надається стаціонарна допомога близько 16 тисячам хворих, проводяться більше 2 тисяч ендоскопічних, близько 40 тисяч рентгенологічних та 60 тисяч ультразвукових досліджень.

У КНП «Сарненська ЦРЛ» працює клініко-діагностична лабораторія, СНІД-лабораторія, серологічна лабораторія, жіноча консультація, відділення екстреної медичної допомоги (приймальне відділення), пункт переливання крові, патолого-анатомічне відділення та інші підрозділи.

 КНП «Сарненська ЦРЛ» уклала договір з Національною службою здоров’я України на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій на 2023 рік за 19 пакетами на загальну суму 111,57 млн грн (2022 рік – 136, 9 млн грн).

Про роботу КНП «Сарненський ПМСД» розповіла його керівник Ольга Максимук.
- Центр обслуговує 62694 особи. З лікарями первинної ланки укладено 58763 декларації, в т.ч. 177 з ВПО, - повідомила Ольга Анатоліївна. - До структури закладу входить 13 лікарських амбулаторій та 17 ФАПів. Лікарями виписано 67041 електронний рецепт (2021 рік – 52530), які частково або повністю відшкодовуються НСЗУ.
Закладами охорони здоров'я первинної ланки здійснюються заходи щодо реалізації державної політики у сфері схорони здоров'я, направлені на підвищення якості та доступності надання медичної допомоги населенню, в тому числі тимчасово переміщеним особам.
За медичною допомогою звернулося 1661 внутрішньо (переміщених осіб: з них 1069 дітей та 612 дорослих. 778 внутрішньо переміщених осіб отримали лікарські засоби на безоплатній основі, в тому числі 110 дітей від 0-3 років.
На підприємстві зареєстровано 265,0 штатних посад. З них зайнято – 238,0. Лікарі - 57,0 посад, зайнято - 49,25 (вища категорія - 23, перша категорія - 4, друга категорія - 2), лікарів- інтернів - 4 посади (зайняті з 01,08.2022 р.); 2 лікарі- інтерни другого року навчання звільнені і прийняті за основним місцем роботи з 01.08.2022р. на посаду сімейний лікар в сільську місцевість. Середній медперсонал- 124,75 посади, зайнято 113,25. Співвідношення лікар/сестра медична -1/2,3
Заслухавши виступи, Олег Вівсянник відзначив:
- Маємо покращувати якість послуг, які надаються людям, й ефективно використовувати наявні ресурси. Для цього необхідна чітка комунікація. А підсумки такої успішної роботи та високий темп модернізації закладу в умовах медреформи, та, головне – у непростий час воєнних реалій, - це заслуга всього колективу закладу та постійна потужна його підтримка місцевою владою. Планів багато, в їх основі – потреби людей отримувати якісну та доступну медицину.
Детальніше про це - на сторінках Газета "Медичний вісник+"