ПІДСУМКОВА МЕДИЧНА РАДА - У ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ

NoneNoneNoneNone

За дорученням першого заступника голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергія Подоліна, 4 квітня 2023 року у КНП «Пологовий будинок» Рівненської міськради відбулася підсумкова медична рада за участю заступника начальника управління розвитку меддопомоги Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Тетяни Мельник, в.о. керівника управління охорони здоров’я виконкому міськради Лариси Обуховської, голови профільної комісії міськради Юрія Осіпчука. Про діяльність пологового будинку у 2022 році та стратегічні напрями і перспективи розвитку закладу розповіла головний лікар Світлана Муравська Svitlana Muravska.

КНП «Пологовий будинок» РМР був заснований у 1991 році. У закладі функціонує 18 структурних підрозділів, де працює 467 працівників, з них: 111 лікарів; 192 середній медичний персонал; 81 молодший медичний персонал; 83 інші немедичні працівники.

Як зазначила у своєму виступі Світлана Муравська, основною метою діяльності пологового будинку є надання пацієнтам послуг третинної/високоспеціалізованої стаціонарної та амбулаторної медичної допомоги, в тому числі екстреної (невідкладної) акушерсько-гінекологічної та неонатологічної, необхідної для забезпечення діагностики і лікування гінекологічних хвороб, медичного контролю за перебігом вагітності й ведення пологів і післяпологового періоду, незалежно від місця реєстрації і проживання, а також вжиття заходів з профілактики захворювань населення та підтримки громадського здоров’я.

Основні показники роботи амбулаторної служби: заклад обслуговує 136 721 жінку Рівненської громади та 1407 дівчат до 18 років.

Детальніше про це – на сторінках Газета "Медичний вісник+"