ЗАСІДАННЯ МЕДРАДИ У ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ

NoneNone

- У своїй діяльності ви маєте керуватись совістю, правильним алгоритмом роботи та людським ставленням до пацієнтів, - такий меседж присутнім повідомив перший заступник голови РОДА, голова обласної постійної комісії з питань регламенту, правоохоронних органів та боротьби з корупцією, куратор медицини Сергій Подолін під час засідання медичної ради Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи.

Під час засідання підбито підсумки роботи експертної служби області за минулий та перший квартал цього року.

Найважливіша увага була приділена проведенню експертизи для військовослужбовців. Мова йшла про те, як найкраще надавати їм допомогу, не створювати проблем в оформленні документів комісіями.

- Завдання та цілі під час воєнного стану – кожен на своєму місці виконує чітко свої завдання. Щоб людям, військовослужбовцям під час звернення до медико-соціальної експертної комісії не створювати перешкод, - наголосив Сергій Подолін.

Напрями медико-соціальної експертизи, військово-лікарської комісії тісно переплітаються. Неодноразово МОЗ України на селекторних нарадах, на колегіях піднімало питання роботи лікарської консультативної, військово-лікарської та медико-соціальної експертної комісій.

Директор департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник відзначив, що серйозних зауважень до їхньої роботи з боку відомства не було.

Швидко оформлювати документи з дотриманням усіх норм та правил при виявленні стійкої втрати працездатності – основний меседж профільного міністерства.

- Лікарі-експерти – це особлива когорта лікарів, які, наголошую, приймають важливі рішення, де медицина межує із соціальною складовою, - наголосив Олег Вівсянник.