Бустерни свою стійкість

NoneNoneNoneNone

Майже 49% жителів області зробили первинну вакцинацію. Проте перший бустер з них отримала менша кількість людей.

“В області забезпечено механізм вакцинування. Є вакцина, є професіонали, є пункти щеплення. Якщо у лютому 2021 року вакцинацію проти COVID-19 робили дві мобільні бригади та працювало два пункти щеплення, то наразі повноцінно функціонують  48 мобільних бригад та 130 пунктів вакцинації. Головне, щоб лікарі первинки, спілкуючись з людьми, нагадували їм про вакцинацію. Завдяки командній роботі ми зможемо досягти збільшення відсотку охоплення щепленням,”- розповів під час пресконференції перший заступник голови РОДА, куратор медичної галузі Рівненщини Сергій Подолін.

Як зазначали спеціалісти, вакцинація не дає стовідсоткової гарантії уникнення інфікування. Водночас доведено, що щеплення значно полегшує перебіг захворювання та знижує ризик виникнення ускладнень.

“При важкому перебігу можна втратити працездатність на кілька тижнів чи то місяць. Погодьтесь, що в умовах війни це значний дискомфорт. Тому всі охочі мають зробити бустерне щеплення та захистити себе від ускладнень COVID-19,”- розповів лікар – інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

До слова, пан Лапій відзначив, що на Рівненщині епіднагляд – один з кращих в Україні.

На ранок 31 – го березня в області зафіксовано 138 нових випадків захворювання. Вік хворих становить від 3 місяців до 78 років. Найбільша кількість хворих у Рівненському районі.

Директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник зазначив, що в області є всі доступні вакцини. Отримати щеплення можна у найближчому пункті, що працює на базі ЦПМСД.

“На інтернет - ресурсах нашого Департаменту вказано , де можна пройти вакцинацію. Працюють “гарячі лінії” РОВА, Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА.

Ми працюємо доступно, якісно та швидко. Ми всі разом маємо досягнути того адекватного  порогу, щоб ця пандемія могла б зупинитися. Ми розуміємо, що пандемія переходить в сезонний характер, у нас є певний поріг імунітету, проте постійна мутація вірусу становить для кожного з нас загрозу. Тому вакцинація – єдиний метод профілактики COVID-19”,- зазначив керівник Департаменту Олег Вівсянник.

До слова, 1-го квітня, у парку ім.Т. Шевченка відбудеться акція “Здорова прогулянка”. Присутні навчаться скандинавській ходьбі, зможуть протестувати стан свого здоров’я та вакцинуватись від коронавірусної інфекції.

Це відбувається у рамках комунікаційної кампанії з підтримки вакцинації проти COVID-19 , що ініційована МОЗ України та ЦГЗ .