Нову лабораторію відкрито у Рівному

NoneNone
НОВИЙ СТАРТ – НОВІ ЗВЕРШЕННЯ
З особливостями роботи в лабораторних умовах, з вимогами щодо проведення лабораторних досліджень, з їх методами досліджень та обладнанням, яке при цьому застосовується, у новому приміщенні лабораторії Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області ознайомився директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА Олег Вівсянник. Олег Михайлович привітав колектив та побажав на новому місці – нового старту та тільки нових професійних досягнень.
- Бажаю ніколи вам не зупинятися, плідної вам роботи та нових здобутків на новому місці у комфортних умовах , - зазначив О. Вівсянник.
Керівник Держлікслужби Сергій Лебедь продемонстрував сучасне лабораторне обладнання - обладнання для тестів на розпадання та розчинення таблеток, електронні аналітичні ваги, електрична муфельна піч, обладнання для тонкошарової хроматографії, прилад для визначення температури плавлення, оптичний мікроскоп та інші. Зараз обладнання готується до повірки, після чого лабораторія проходитиме атестацію на право проведення контролю якості та безпеки лікарських засобів відповідно до галузі атестації стосовно організації незалежного лабораторного контролю якості лікарських засобів, що дозволятиме проводити лабораторні дослідження якості лікарських засобів, вилучених під час інспектувань в аптечних та лікувальних закладах Рівненщини, надавати висновки щодо якості ліків, що надійшли на лабораторний контроль за скаргами споживачів, проводити дослідження якості води очищеної та лікарських засобів, виготовлених аптеками, що мають відповідну ліцензію тощо.
Під часу урочистостей колектив Дерслужби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області привітав Сергія Олександровича зі здобуттям ступеня доктора філософії за спеціальністю «Фармація, промислова фармація».