Медрада у міській стоматполіклініці

NoneNone
МЕДРАДА ВИРІШИЛА ПРОДОВЖИТИ РОБОТУ З РЕФОРМУВАННЯ ЗАКЛАДУ НА ЗАСАДАХ НАДАННЯ СТОМАТДОПОМОГИ
За дорученням першого заступника голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергія Подоліна, 24 березня 2023 року у КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР відбулася підсумкова медична рада за участю директора Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДАOleg Vivsiannik. Про аналіз роботи закладу за 2022 рік розповів директор КНП «МСП» РМР Михайло Басюк.
Так, в структуру закладу входять три бюджетних відділення, бюджетне відділення дитячої стоматології, госпрозрахункове ортопедичне відділення, ортодонтія, господарська служба, адміністративний підрозділ, бухгалтерія. З НСЗУ підписано в 2022 році дві угоди про надання вторинної медичної допомоги за пакетами: № 34 «Стоматологічна допомога дорослим та дітям», № 50 «Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров'я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів». У 2022 році поліклініка згідно договору з НСЗУ отримала 4 485 031,36 грн., в тому числі на дорослу стоматологію 2 504 136,16 грн., на дитячу – 1 980 895, 20 грн. З місцевого бюджету надійшло 33 868 445,95 грн. Комунальні послуги становлять – 7,42%; послуги/поточні ремонти – 0,89%; заробітна плата – 89,46%; придбання – 1,99%; пільгова пенсія – 0,24%. За рахунок коштів благодійного фонду закуплено 2 бензинових генератори, 5 стоматологічних установок та 3 сухожарових шафи.
Тож заслухавши виступ директора КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР Михайла Басюка, медичного директора Анатолія Глінського та заступника медичного директора з надання стоматологічної допомоги дітям Світлану Вінтоник, медична рада прийняла рішення, що колективом КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР проведена певна робота щодо надання стоматологічної допомоги дорослому та дитячому населенню Рівненської територіальної громади. Кількість населення, яке обслуговує заклад - 251 949 осіб, з них дитячого – 50 304 осіби. Кількість штатних одиниць складає 302,5 з них 250 – на бюджеті і 52,5 - на госпрозрахунку. За рахунок коштів благодійного фонду закуплено 8 стоматологічних установок, 3 сухожарових шафи, 2 бензинових генератори на суму 2 096 220 грн. Збільшилась кількість видалених зубів на 2961, відсоток санованих хворих від первинних на 6,1%; кількість відвідувань на 1 пломбу – 0,2; кількість відвідувань на 1 санацію – 0,1, відсоток вилікуваного ускладненого карієсу – на 8,2%, кількість УТО - на 0,6 одиниць, кількість видалених зубів - на 0,9. По ортопедичному відділенню всі показники покращились. По дитячому відділенню майже всі показники знизились. З допоміжних служб - покращилась робота рентгенологічного кабінету для дорослих.
Отже, медична рада вирішила продовжити роботу з реформування закладу на засадах надання стоматологічної допомоги. Покращити показники роботи центру дитячої стоматології, довести всі показники до нормативу та підвищити кількісні показники роботи поліклініки. Перевести центр дитячої стоматології в приміщення поліклініки. Після закінчення воєнного стану - зробити ремонт другого поверху та облаштувати його під центр дитячої стоматології. Розробити відповідні заходи з усунення недоліків у роботі КНП «МСП» РМР. Поліпшити роботу з надання стоматологічної невідкладної допомоги та удосконалити роботу фізіотерапевтичного кабінету. Провести ремонтні роботи в кабінетах поліклініки. Продовжити роботу по підготовці до введення платного прийому.