Чи можна реабілітувати немовлят та діток у Корці?

NoneNoneNone

Можливість надання реабілітаційної допомоги новонародженим та дітям у КП “Корецька обласна лікарня відновного лікування” РОР вивчала робоча група на чолі із заступником директора Департаменту – начальником управління розвитку медичної допомоги Оленою Гандзюк.

Робочу групу створено на виконання доручення директора Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА  Олега Вівсянника.

До неї увійшли головний спеціаліст відділу первинної та меддопомоги населенню Управління розвитку медичної допомоги Департаменту, секретар комісії Ольга Воронцова, завідувачка консультативної поліклініки КП ”РОДЛ”РОР, експерт Департаменту із спеціальності  “педіатрія” Марія Герасимчук, завідувачка Центру реабілітації та відновного лікування  КП”РОДЛ”РОР, лікар невролог дитячий  Наталія Малонога та завідувачка неонатальним центром КП ”РОДЛ”РОР, лікар педіатр – неонатолог Катерина Макарчук.

За словами Олега Вівсянника, робоча група має ознайомитись із наявною матеріальною базою , умовами та можливістю  реабілітаційної допомоги немовлятам і  дітям та надати довідку з пропозиціями на розгляд керівництву профільного Департаменту.

Варто зазначити, що у Програмі медичних гарантій–2023  виокремлено пакет «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах».  За ним  між лікарнею та НСЗУ укладено угоду.