Лідери громадського здоров'я отримали сертифікати

None

Безперервне постійне навчання, підвищення рівня знань та навичок, необхідність отримувати додаткові скіли. Такі принципи сповідує менеджмент Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА та КП “Обласний інформаційно – аналітичний центр медичної статистики”РОР. Це те, що дає змогу впроваджувати це у місії та візії цих закладів.

Сертифікати лідерів громадського здоров’я отримали директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник, директор КП ”Обласний інформаційно – аналітичний центр медичної статистики” РОР Людмила Рибчук та завідувач Центру знань з неінфекційних захворювань КП ”Обласний інформаційно – аналітичний центр медичної статистики” РОР Наталія Фесовець.

Навчання відбувалося у бізнес-школі Українського католицького університету, що знаходиться у Львові,  за програмою  Key Executive MBA, за підтримки Україно-швейцарського проекту Діємо для здоров‘я.

Це програма, що набула популярності у світі, оскільки її напрями у синергії формують нові моделі та стратегії вирішення сучасних викликів та використання нових можливостей.

Серед навчальних предметів увагу актуалізували  на проектному менеджменті, комунікаціях, лідерстві та етиці. Розглядали кращі світові підходи в галузі громадського здоров’я, практичні інструменти для управління проектами. Вивчали основи фандрайзингу,  мистецтва ведення перемовин, стратегічного розвитку системи громадського здоров’я, алгоритм роботи у кризових ситуаціях та спосіб резильєнтності. Стартувало навчання з руханки. Адже це один із засадничих принципів громадського здоров’я.

Із 30-ти учасників та учасниць програми – семеро представляли Рівненщину. Це державні службовці, громадські діячі, лікарі первинки та представники ТГ.

Учасники та учасниці програми не були пасивними слухачами. Відразу, застосувавши знання на практиці, вони розробили 13 – ть проектів. З них 4 проекти - виграли мінігранти на реалізацію ідей. Решта отримають менторську підтримку.

Програма Key Executive MBA  створена для тих, хто приймає стратегічні рішення, намагається залучити у свої компанії найкращі таланти та готовий прийняти виклики  сьогодення.

 

Алла Сищук