Проєкт - в дії

NoneNone

З червня в області працюють дві мобільні медичні команди завдяки підтримці Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». До складу команд входять: сімейний лікар, медична сестра та психолог.

Таким чином люди мають змогу отримати ліки від неінфекційних хвороб (артеріальної гіпертензії, цукрового діабету, бронхіальної астми тощо) із тримісячним запасом. Також проконсультуватись у  лікаря та психолога; зняти електрокардіограму, виміряти рівень холестерину та цукру у крові.

У синергії спільної роботи Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення облдержадміністрації, територіальних громад Рівненщини є хороші результати щодо охоплення послугами ММК.

Наразі   отримали послуги понад 3200 осіб, із них 200 внутрішньо переміщених осіб  та тридцять маломобільних осіб.

Про це в інтерв’ю комунікаційній групі Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» розповів директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення облдержадміністрації Олег Вівсянник.

До слова, Рівненщина – єдина область в Україні, де в рамках Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» мобільні медичні команди здійснили виїзди та надали послуги в геріатричних центрах.