Долучення КП “Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення” до Американської програми гуманітарної допомоги, створити Західноукраїнський центр муковісцидозу

NoneNoneNoneNone

Обговорення концепції розвитку лікувального закладу на 2023 рік – така була  тема наради адмінапарату та завідувачів відділень КП “Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення” під керівництвом директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської обласної державної адміністрації Олега Вівсянника.

Керівник Департаменту ознайомив присутніх із розміщеним на сайті НСЗУ у розділі “Контрактування 2002” оголошення про укладення договорів про медичне обслуговування.

Варто звернути увагу, що з 1 серпня оплата НСЗУ медичним закладам  буде здійснюватись за фактично надані послуги. Тому у лікарні повинні проаналізувати свої функціональні можливості та внести необхідні корективи в роботу.

З жовтня цього року у  НСЗУ планують відокремити первинну медичну допомогу від спеціалізованої, тому диспансер, як наголосив Олег Вівсянник, повинен передбачити це і опрацювати варіанти  роботи на перспективу. Також контрактування з НСЗУ за новими пакетами.

Під час наради було обговорено роботу терапевтичного, неврологічного, дитячого, консультаційно-діагностичного центру. Олег Вівсянник зазначив, що надалі лабораторні обстеження будуть проводити централізовано у високо-оснащеній лабораторії, оскільки економічно невигідно створювати такі лабораторії у кожному лікувальному закладі.

Було опрацьовано інформацію відділення інтенсивної терапії з визначенням його потреб .

Під час наради було заслухано звіт про роботу “Центру надання допомоги хворим на муковісцидоз”.

Створити на базі КП “РОСДРЗН” РОР Західноукраїнського центру муковісцидозу . Вирішили звернутись з відповідним листом до МОЗ України.

Під час обговорення мова йшла про те, яке медичне обладнання потребує диспансер та можливість його закупівлі за кошти обласного бюджету. Керівник Департаменту розповів про можливість долучення закладу до Американської програми гуманітарної допомоги.

Щоб створити реабілітаційне та паліативне відділення з врахуванням всіх вимог НСЗУ у диспансері необхідно підготувати економічні, матеріальні та кадрові розрахунки. Це дасть можливість у подальшому укласти договори з НСЗУ за відповідними пакетами меддопомоги.

Очільник профільного Департаменту оглянув завершення переобладнання неврологічного відділення під центр клінічної неврології та розсіяного склерозу.