На Рівненщині з робочою поїздкою перебуває Ігор Кузін, заступник Міністра охорони здорв’я - Головний державний санітарний лікар України з питань запобігання захворюваності на поліомієліт.

NoneNoneNone

На Рівненщині з робочою поїздкою  перебуває Ігор Кузін, заступник Міністра охорони здорв’я - Головний державний санітарний лікар України з питань запобігання захворюваності на поліомієліт.

Відбулась  зустріч з Сергієм Подоліним, першим заступником голови Рівненської обласної державної військової адміністрації, Романом Сафоновим, генеральним директором ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головним державним санітарним лікарем Рівненської області, Оленою Гандзюк, заступником   директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації - начальником управління розвитку медичної допомоги, керівництвом  обласних  - департаменту освіти та науки, дитячої лікарні.Які заходи з протидії поліомієліту застосовують  в Україні загалом і на Рівненщині зокрема, особливо в умовах війни. Так мету візиту означив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін спільно з командою ВООЗ та партнерами Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (GPEI).

Як відомо, спалахи поліомієліту було зафіксовано наприкінці минулого року у нашій області та на Закарпатті. Тоді було вжито заходи з недопущення поширення вірусу.

“Коли було прийнято урядові рішення про  додаткові раунди з імунопрофілактики, то  за рахунок злагодженої роботи Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА, завдяки тому, що мобільні бригади виїжджали у тергромади, комунікували з лідерами думок, у тому числі – релігійними, вдалося на понад 50% виконати план. Це по першому щепленню. І на 100% виконати план по другому щепленню. Проте батьків 2200 дітей треба переконати, що вакцинація – це той захід профілактики, що має бути застосований, щоб дитина почувала себе у безпеці,- “ розповів в інтерв’ю місцевим журналістам Ігор Кузін.

Головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов наголосив, що війна лише обтяжує цю проблему. “Я впевнений, що до кінця року ми вийдемо на ті показники, що дозволять нам впевнено говорити, що ризики розповсюдження поліомієліту на території нашого регіону знизились,-“ зазначив генеральний директор ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Нагадаємо, вакцинація – єдиний спосіб протидіяти захворюванню. Національний календар профілактичних щеплень передбачає, що дітей від поліомієліту вакцинують у 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, 18 місяців, 6 років і 14 років.