Стартувала навчальна програма

NoneNoneNoneNone

В Українському католицькому університеті, що розташований у Львові,  розпочала роботу навчальна програма Leaders for Public Health. У першому модулі програми беруть участь директор департаменту ЦЗ та ОЗН РОДА Олег Вівсянник та директорка КП "ОІАЦМС" РОР Людмила Рибчук.

Стартувала програма на початку цього року. Наразі тридцять її учасників готові змінювати та удосконалювати медичну галузь нашої держави.

Програма «Leaders for Public Health» була розроблена у  Бізнес-школі УКУ та One Health в межах україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров‘я» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я, Центром Громадського Здоров’я, Центром розвитку громадського здоров’я УКУ, консалтинговою групою GFA та Університетськими клініками Женеви (HUG).

Учасники візьмуть участь у панельній дискусії «Попередження та контроль неінфекційних захворювань як пріоритет системи громадського здоров’я в Україні, в умовах надзвичайних ситуацій». Це відбудеться у межах програми.

Під гаслом “Удосконалюємо медичну сферу разом!” учасниками дискурсу будуть - Доктор Ярно Габіхт, голова представництва ВООЗ в Україні; Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України; Наталія Гусак, голова НСЗУ; Петро Ільків, координатор проєктів з боку Посольства Швейцарії в Україні; Галина Майструк, менеджер проекту «Діємо для здоров’я».

Варто зазначити, що 56% учасників – це представники галузі охорони здоров’я. Решта – ГО, адміністративні установи тощо. Знання у сферах проєктного менеджменту, комунікацій, лідерства та етики; найкращі світові підходи у галузі; практичні інструменти для управління проєктів у сфері громадського здоров’я отримають присутні.

Учасники навчальної програми мають за головну мету курсу – створити мережу лідерів громадського здоров’я. Це необхідно аби донести знання та досвід у сфері громадського здоров’я до кожної територіальної  громади та проводити конкретні проєкти на регіональному рівні.