Хірургія одного дня: що це таке?

NoneNone

Щоб не тримати без необхідності пацієнта у лікарні, цього року з’явилась нова послуга – хірургія одного дня. Це новий пакет послуг від НСЗУ, що є у Програмі медичних гарантій  – “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня”. Директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник розповість про новий вид меддопомоги у лікувальних закладах області.

Як отримати послугу хірургії одного дня безоплатно ?

За електронним направленням сімейного лікаря, який провів усі необхідні обстеження і з’ясував, якої операції потребує пацієнт.

Які медичні втручання можна зробити в межах пакету ?

Список не є вичерпним. Зокрема, операції на очах, на щитоподібній залозі, опорно –руховому апараті, на молочних залозах тощо. Тобто пацієнти, яким виконують нескладні операції, зможуть повернутися додому того самого або наступного дня. Але у випадку ускладнень – їх госпіталізують до стаціонару.

Як дізнатися де таку послугу можна отримати?

Щоб дізнатися чи надає заклад послугу “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня” за договором з НСЗУ, тобто безплатно для своїх пацієнтів, необхідно скористатися інтерактивними дашбордами на сайті НСЗУ. Або коротким номером НСЗУ  16-77.