Вітреоретинальна хірургія : крок вперед

NoneNoneNone

Покроковий план розвитку офтальмологічної служби в області обговорено під час робочої зустрічі начальника ОУОЗ Олега Вівсянника , головного лікаря обласної клінічної лікарні Віктора Ткача та керівника Центру мікрохірургії ока та екстреної офтальмологічної допомоги цієї ж лікарні Романа Павліва. Потреба у медичному технічному забезпеченні теж стала темою для розмови. Водночас треба згадати, що днями обласна лікарня отримала факоемульсифікаційний апарат марки Sophi, що дасть змогу справитися з проблемами зору якісно, безболісно та швидко. Товариство лікарів при нагоді подякувало голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю, першому заступнику голови Рівненської ОДА Сергію Подоліну та власне Олегу Вівсяннику за сприяння у поліпшенні медичного оснащення.

Під час робочих перемовин обговорили й розвиток вітреоретинальної хірургії. Зокрема, таке лікування застосовують під час патології сітківки та склоподібного тіла. Такі оперативні втручання потребують надзвичайної точності рухів та неабиякої уваги. Це найсучасніший та найперспективніший напрям в офтальмології. Вітреоретинальна хірургія , за словами Романа Павліва, дає змогу поліпшити чи повністю відновити зір і це у тих випадках, що вважали безнадійними.

Олег Вівсянник запевнив керівництво обласної клінічної лікарні у всебічній підтримці аби одна з найбільших лікувально- профілактичних установ краю могла надавати якісну, доступну медичну допомогу, зокрема, щодо хвороб ока.

Для довідки: Роман Павлів не так давно очолив Центр мікрохірургії ока та екстреної офтальмологічної допомоги в Рівненській обласній клінічній лікарні. Він закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Роботу у Львівській обласній клінічній лікарні поєднував з прийомом хворих на первинній ланці, що радить робити молодим спеціалістам для здобуття досвіду. Стажувався в  офтальмологічних  клініках Німеччини, Австрії, Польщі. Володіє англійською та німецькою мовами.