КРАЩІ ТЕНДЕНЦІЇ В МЕДИЦИНІ ОБЛАСТІ ТРЕБА РОЗВИВАТИ

None

Майже на 60 млн.грн. профінансовано надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в області за 11 місяців цього року. За минулий рік  НСЗУ при цьому виплатило 77 млн. грн.

При гострому інфаркті міокарда за 11 місяців цього року  мед заклади Рівненщини отримали 30 млн.грн., за минулий рік – 33 млн.грн.

Наприкінці жовтня в області було зареєстровано 1314 випадків лікування інфаркту та 3670 випадків гострого порушення мозкового кровообігу – інсультів.

До речі, у Сарненській ЦРЛ у цьому році стартували обстеження за допомогою ангіограм. Це сприяло підписанню  договору з НСЗУ за напрямом "Медична допомога при гострому інфаркті міокарда".

“Департамент ЦЗ та ОЗ населення РОДА активно координує  роботу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. У цьому році весь автотранспорт служби повністю оновлено завдяки програмі Президента  United24. При допомозі централізованого постачання МОЗ України наразі всі карети швидкої допомоги мають менше 5 років експлуатації. Тож термін доїзду та якість меддопомоги екстренки покращились. Цю тенденцію треба розвивати та підтримувати, -“ зауважив під час брифінгу в.о. голови РОДА Сергій Подолін.