МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ І ПАРТНЕРСТВО

NoneNone

підписали директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА Олег Вівсянник та менеджер проекту (регіональний координатор) БО «Благодійний фонд «РОКАДА» Вікторія Костюк.

Ми усвідомлюємо важливість об’єднання зусиль щодо розвитку благодійництва та благодійної діяльності у сприянні соціального захисту внутрішньо перемішених осіб, місцевого населення з числа найбільш вразливих категорій, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України, спричинених російською агресією, - зазначив Олег Вівсянник.

Метою скріпленого даним Меморандумом співробітництва є спільні дії з формування і надання гуманітарної допомоги для потреб захисту від російської агресії постраждалого цивільного населення, зокрема ВПО. А також надання цільової адресної безоплатної допомоги в натуральній формі, або допомоги у вигляді виконання робіт, надання послуг, що надаються іноземними та вітчизняними донорами, тим, хто через соціальну незахищеність, матеріальну незабезпеченість, скрутне фінансове становище її потребують.

З метою здійснення конструктивного співробітництва сторони домовилися про взаємодію і партнерство на некомерційній основі.

- За 20 років роботи благодійний фонд "Рокада" допоміг близько 10 тисячам біженців, а також понад 250 тисячам ВПО та людей, які постраждали через війну, - розповіла Вікторія Костюк. - На Рівненщині за 16 місяців роботи надано 15 325 соціально-психологічних консультацій, здійснено 1 217 соціальні супроводи та кейси, 245 людей отримали транспортні перевезення, 6 426 родин ВПО отримали загалом благодійну допомогу, з них 16 020 отримали допомогу у вигляді взуття та одягу, а також 5 092 людям нам вдалося допомогти продовольчою і непродовольчою допомогою від нашого локального партнера ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН».

За час роботи на Рівненщині фонд підтвердив на 100% 63 заявки від прихистків, в яких проживало 5 320 ВПО. Таким чином було передано в МКП 1 144 предмети у вигляді побутової техніки, сантехніки та іншої допомоги на загальну суму 8 673 300 грн.