ЗА АКТИВНУ ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ, ПАТРІОТИЗМ ТА ДОПОМОГУ ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ

None
Директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник вручив почесні грамоти від Збройних Сил України медикам, які залучені до лікування та реабілітації військовослужбовців.
Серед нагороджених – Сергій Бондар, завідувач опікового відділення з пластичною хірургією та відновно-реконструктивною ортопедією Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка. Сергій Петрович проводить складні реконструктивні втручання при вогнепальних та мінно-вибухових ушкодженнях верхніх та нижніх кінцівок із відновленням судин, периферичних нервів, кісткової тканини та пошкодження шкіри.
Марія Мельник - старша сестра медична відділення екстреної медичної допомоги КП «РОКЛ імені Юрія Семенюка» РОР. Марія Григорівна здійснює прийом поранених військовослужбовців з потягу, приймає та надає невідкладну допомогу при зверненні з полігону, направлених з військового госпіталю та інших закладів.
Світлана Пархоменко - лікар-комбустіолог опікового відділення з пластичною хірургією та відновно-реконструктивною ортопедією КП «РОКЛ імені Юрія Семенюка» РОР. Світлана Григорівна проводить реконструктивні втручання військовозобов’язаних при вогнепальних пораненнях.
Юрій Полянко – лікар-кардіолог інтервенцій відділення інтервенцій радіології (рентгенохірургічний блок) КП «РОКЛ імені Юрія Семенюка» РОР. Юрій Анатолійович надає кваліфіковану меддопомогу військовослужбовцям, які потребують перкутанних втручань при інфарктах та зі стенокардією, і консультацій з приводу інших кардіологічних патологій як на стаціонарному, так і на амбулаторному етапі. Окрім того, він всіляко підтримує волонтерів, які мають контакти з воїнами, а також індивідуально -військовослужбовців, друзів, які зараз перебувають на південних напрямках.
Валентин Нарсія - завідувач травматологічного відділення КНП «Центральна міська лікарня» РМР, лікар-ортопед-травматолог. Валентин Іванович проводить надскладні реконструктивні операції на кістках. Він виконує стабілізації стегнових, гомілкових, плечових та кісток тазу, в тому числі з використанням біоскла пацієнтам з важкими мінно-вибуховими пошкодженнями кісток. Широко застосовує використання кісткового цементу з антибіотиком, долучився до забезпечення поранених цим компонентом лікування через міжнародних партнерів.
Максим Худоб’як - завідувач обласного центру артрології та відновного лікування КНП «ЦМЛ» РМР, лікар-ортопед-травматолог. Максим Михайлович проводить малоінвазивні надскладні реконструктивні операції на колінних та плечових суглобах. Він робить реконструктивні операції на стегнових та кістках тазу, проводить мікрохірургічні операції на кисті.
Олег Мазуренко, лікар-ортопед-травматолог обласного центру артрології та відновного лікування КНП «ЦМЛ» РМР. Олег Євгенович проводить малоінвазивні надскладні реконструктивні операції на колінних та плечових суглобах. Проводить реконструктивні операції на стегнових та кістках тазу. Активно працює як волонтер, забезпечує військових витратними пластичними матеріалами для операцій, в тому числі через міжнародних партнерів.
Також серед нагороджених – Роман Павлів, завідувач центру мікрохірургії ока та екстреної офтальмологічної допомоги КП «РОКЛ імені Юрія Семенюка» РОР; Андрій Гирак, лікар-анестезіолог КНП «ЦМЛ» РМР, висококваліфікований спеціаліст, лікар-ординатор палат реанімації та інтенсивної терапії, що функціонує на базі обласного нейрохірургічного відділення; Сергій Чепура, лікар-хірург КНП «ЦМЛ» РМР, лікар-трансфузіолог хірургічного відділення (ургентного), фахівець високого класу.
Наталія АВРАМОВА