ПЕРСПЕКТИВИ НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ З РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ

None
розглянули під час робочої наради в Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА під головуванням директора Oleg Vivsiannik Олега Вівсянника.
У нараді взяли участь заступник директора Олена Гандзюк, її заступник Тетяна Мельник, фахівці КП «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини з центром реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям» РОР.
Учасники наради розглянули питання створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя.
Метою створення системи є раннє виявлення командою спеціалістів різного профілю проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, вчасне та оперативне надання їй допомоги, що дозволяє знизити інвалідизацію дитини в майбутньому. Система поєднує медичну, психологічну, соціальну, освітню допомогу та надається, насамперед, дітям перших років життя.
Також для забезпечення діяльності центрів раннього втручання в усіх регіонах України урядом схвалено Концепцію створення та розвитку системи раннього втручання, та затверджено план заходів щодо реалізації Концепції на період до 2026 року.
На місцевому рівні впровадження системи раннього втручання буде забезпечуватися шляхом координації роботи закладів різного відомчого підпорядкування, а також активним залученням до цього процесу недержавних організацій.