ЧЕСТЬ МЕДИЧНОЇ ПРОФЕСІЇ ВІДСТОЮЮТЬ ГІДНО

NoneNoneNoneNoneNoneNone
4 липня 2023 року в обласному муздрамтеатрі відбувся урочистий культурно-духовний захід “Під покровом Святого Пантелеймона”, організований Рівненською регіональною радою (голова Вікторія Покоєвчук-Зрайко) за участю голови Поважної ради Почесної Відзнаки “Орден Святого Пантелеймона” Василя Князевича, доктора медичних наук, міністра охорони здоров'я України (2007-2010), Сергія Паська, члена Поважної Ради, українського політика і дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Йорданському Хашимітському Королівстві (2010 - 2019), представників християнських організацій, першого заступника голови Рівненська обласна державна адміністрація Сергія Подоліна, голови Рівненської облради Андрія Карауша, голови Рівненської міської ради Олександра Третяка, заступника директора Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДАОлена Гандзюк, керівників закладів охорони здоров’я, учасників регіонального відбору. В номінації “За самовіддане служіння українському народу, мужність та стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором” взяли участь 16 кандидатів.
Відзнака за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” заснована у 2009 році, має професійну спрямованість і присуджується за гуманістичну благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Медична спільнота визначає цю нагороду як “медичний Оскар”.
– Орден Святого Пантелеймона — це нагорода від професійної спільноти та громадськості, яка виражає найбільше визнання та вдячність за самовіддану працю в медичній галузі, – зазначив Василь Князевич. – Ми шукаємо не просто високопрофесійних медиків, які заслуговують на цю нагороду, а й моральних авторитетів, адже на них базуватиметься майбутнє України.
– Медицина Рівненщини – це та галузь, якою влада сьогодні може пишатися, адже наші медики достойно справляються з будь-якими викликами часу, – сказав Сергій Подолін. – Тож ми дякуємо всім медикам та волонтерам, які сьогодні рятують життя та здоров’я українців, наближаючи нашу спільну Перемогу.
– Я впевнений, що тут присутні високопрофесійні медичні працівники, які душею і серцем кожну хвилину готові прийти на допомогу людям, – долучився до привітань Андрій Карауш. – Я дякую вам усім за невтомну працю, за те, що допомагаєте наближати перемогу на своїй професійній ниві.
– Навіть під час війни медики демонструють, що нас, українців, не зламати, бо попри щоденні обстріли все одно суспільство вшановує того, хто рятує життя, – зауважила Вікторія Покоєвчук, голова Рівненської Регіональної ради конкурсу. – Медичні працівники в будь-яких умовах ведуть боротьбу на своїх фронтах, достойно несуть свою гуманітарну місію з порятунку людського життя. Тож сьогодні ми вітаємо найкращих цивільних і військових медиків, які справді гідні нагородження Орденом Святого Пантелеймона.
Так, рішенням Регіональної ради конкурсу цьогоріч переможцями обрано двох лікарів: цивільний медик – Анатолій МЕЛЬНИЧУК, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії КП “РОКЛ імені Юрія Семенюка” РОР та військовий медик – Ігор ДЕЙНЕКА, лікар-анестезіолог КНП “ЦМЛ” РМР, який зараз рятує життя захисників на передовій.
За самовіддане служіння, високий професіоналізм та громадянські чесноти під час війни України за свою незалежність рішенням Регіональної ради Почесною грамотою відзначено також заступника міського голови, військового медика Юрія ПОЛІЩУКА.
Також почесними грамотами нагородили працівників медичних закладів Рівного та Рівненської області, які взяли участь у конкурсному відборі для цивільних медиків: Іванна Тодеріка, лікар ЗПСМ амбулаторії №1 КНП ЦПМСД “Північний” РМР; Юрій Бурдаш, лікар-кардіолог інтервенційного відділення інтервенційної радіології КП “РОКЛ ім. Юрія Семенюка” РОР; Олександр Гузоватий, лікар ортопед-травматолог опікового відділення з пластичною хірургією та відновно-реконструктивною ортопедією КП “РОКЛ ім. Юрія Семенюка” РОР. Для військових медиків: Іван Савчук – старший медичний медик роти, інструктор батальйону з тактичної медицини, завідувач фельдшерського пункту с. Добрятин КНП “Млинівський центр ПМСД”; Олег Хлопіцький, призваний в ЗСУ – завідувач хірургічного відділення Корецької МЛ; Микола Гандзюк – начальник медичної служби, капітан; Володимир Колосінський – анестезист, сержант; Андрій Кравчук – ст. бойовий медик роти вогневої підтримки, сержант; Валентина Марчук – ст. бойовий медик інженерно-саперної роби, ст. солдат; Олег Рудик – лікар медичного пункту, лейтенант; Василь Шишко – санітарний інструктор медичного пункту, ст. солдат; Олександр Юрцунь – ст. бойовий медик, молодший сержант; Олександр Михальчук – ст. ординатор терапевтичного відділення, капітан; Іванна Нечипорук – операційна м/с хірургічного відділення, молодший сержант.
Завершення сезону 2022-2023 років і визначення лауреатів відбудеться 9 серпня 2023 року в Києві.
Наталія АВРАМОВА