Делегація ЮНІСЕФ працювала у Рівному

NoneNoneNoneNone

ДЕЛЕГАЦІЯ ЮНІСЕФ ВІДЗНАЧИЛА ОРГАНІЗАЦІЮ З ВАКЦИНАЦІЇ НА РІВНЕНЩИНІ

14 березня 2023 року в Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА відбулася зустріч директора Олега Вівсянника Oleg Vivsiannik з представниками Дитячого фонду ООН в Україні UNICEF Ukraine (ЮНІСЕФ). Також участь у заході взяв керівник Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб Роман Сафонов.

Учасники заходу обговорили питання імунізації та профілактики інфекційних захворювань у Рівненській області та відповідної допомоги, яку може надати UNICEF Ukraine ЮНІСЕФ, відвідування регіонального сховища вакцин, а також закладів охорони здоров’я Рівненщини. Також співпраця полягатиме у навчанні медиків різноманітним програмам ЮНІСЕФ у сфері перинатального, ментального здоров’я, міжособистісним комунікаціям, впровадження патронажу медсестер та нових вакцин.

З боку ЮНІСЕФ на зустрічі були присутні Світлана Стефанет, регіональний радник з імунізації регіонального офісу ЮНІСЕФ по країнам Європи та Центральної Азії; Аядил Сапарбеков, голова програм охорони здоров'я та харчування; Максим Фазлітдінов, спеціаліст з питань комунікації для розвитку програм; Павло Позігун, координатор програм охорони здоров'я та харчування по західній Україні.

Делегація відвідала Центр контролю та профілактики хвороб, КП «Рівненська обласна дитяча лікарня» РОР, КНП ЦПМСД «Ювілейний» РМР.

Під час візиту в КП «Рівненська обласна дитяча лікарня» РОР вони поспілкувалися із заступником директора департаменту Оленою Гандзюк, яка подякувала за приділену увагу та всебічну підтримку з боку ЮНІСЕФ. Вона відзначила, що відповідні візити дуже потрібні для покращення ситуації з вакцинації на Рівненщині та відзначила потребу у генераторах для закладів «первинки» Рівненщини. Медичний директор закладу Любов Філик провела відділеннями закладу та показала, як функціонує лікарня.

На Костопільщині фахівці відвідали склад бази медпостачання. Зробили моніторинг дотримання холодового ланцюга у зберіганні вакцин, чи забезпечені необхідні умови зберігання і транспортування медичних імунобіологічних препаратів – вакцин, анатоксинів - від виробника до особи, яка вакцинується.

У Центрі ПМСД «Ювілейний» РМР делегація разом з головним лікарем закладу Вікторія Покоєвчук-Зрайко та головною медсестрою Іриною Хуснулліною відвідали відділення здорової дитини та поспілкувалися з медиками, які безпосередньо залучені до процесу вакцинації.

Отже, фахівці ЮНІСЕФ відзначили організацію з вакцинації на Рівненщині - медики уважно стежать за тим, щоб умови зберігання вакцин не порушувалися. Дотримання цих правил у закладах суворо контролюється.

Більше про це – читайте на сторінках Газета "Медичний вісник+".

Разом з Рівненська обласна державна адміністрація Сергій Подолін UNICEF Ukraine Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Oleg  Vivsiannik Олена Гандзюк Роман Сафонов Вікторія Покоєвчук-Зрайко