На Рівненщині народжують немовлят внутрішньо переміщені особи

None

Сто шістнадцять немовлят внутрішньо переміщених осіб побачили світ у пологових будинках та відділеннях лікарень Рівненщини. І це цифри лише на початок тижня. Пологи відбулись у багатопрофільних лікарнях інтенсивного лікування Костополя та Вараша, у Сарненській ЦРЛ, пологових будинках Дубна та Рівного, у Рівненському обласному перинатальному центрі тощо. За словами медиків, породіллі прибули із Одеської, Київської, Житомирської, Донецької, Харківської, Луганської, Сумської  областей тощо. Зокрема, в обласному перинатальному центрі найбільше породіль із числа внутрішньо переміщених осіб було із Києва та Київської області.

“Питання організації надання допомоги вагітним, роділлям та породіллям перебуває на постійному контролі в РОВА, безпосередньо у Департаменті ЦЗ та ОЗ населення. На апаратних, селекторних нарадах у профільному Департаменті постійно здійснюють моніторинг надання меддопомоги та контроль за якістю. Це відбувається у Департаменті шляхом опрацювання складних випадків та виникнення ускладнень  клініко – експертними комісіями. У свою чергу так досягаємо  позитивних результатів,”- зазначив директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник.

Наразі на вибір  можна отримати  “пакунок малюка” або грошову компенсацію. Як вказано на сайті Міністерства соціальної політики, у  відомстві спростили механізм отримання сім’ями при народженні дитини грошової компенсації під час воєнного стану.