27 жовтня відбувся пресбрифінг

NoneNone

27 жовтня відбувся пресбрифінг в ОДА. У ньому взяли участь заступник голови ОДА  Ігор Тимошенко та начальник управління розвитку медичної допомоги Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА, координаторка вакцинації в Рівненській області Олена Гандзюк.

  За минулу добу зареєстровано 879 нових випадків захворювань на COVID-19.

53 дитини захворіли  за останню добу.

21 летальний випадок зафіксовано в області  за минулу добу.

Завантаженість ліжок хворими на коронавірусну інфекцію становить 76 %.

Рівненська область займає одну з перших позицій за кількістю щеплень в Україні. За минулу добу від COVID-19 зроблено 11913 щеплень. Свідомість громадян значно зростає.

Майже стовідсоткова завантаженість “ковідних ” ліжок у КНП "Міська лікарня №2" РМР та КП "Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка" РОР. У КНП "Центральна міська лікарня" РМР – 91 % завантаженості. 

До переліку лікарень, котрі надають медичну допомогу  хворим на COVID-19 , ввійшло ще три КНП. Це – Корецька міська лікарня, Млинівська центральна районна лікарня та Радивилівська центральна міська лікарня. Сьогодні ще додано КП” Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни”РОР та КНП “Володимирецька багатопрофільна лікарня”.

Щодня у  Департаменті  ЦЗ та ОЗ населення відпрацьовують  маршрут пацієнта аби направити хворого туди, де є вільні ліжка та підключені до кисню.

Першу дозу вакцини отримали  18 тис.  , другу – 16 тис. медпрацівників.

У РЦМЛ про вакциновано 72% медперсоналу.

В РОКЛ імені Юрія Семенюка – 80%.

В міській лікарні № 2 – 92 %.

Дітей від 12-ти років щеплюють за показами. Обов’язково має бути довідка від педіатра чи від сімейного лікаря. Показами можуть стати хронічні захворювання, що призведуть до тяжкого перебігу COVID-19. Дітей також вакцинують  через необхідність виїзду за кордон. В області щеплено 1576 дітей.

Загалом отримано 300 концентраторів для надання кисневої допомоги амбулаторно. Згідно розподілу кожен район області  та місто Рівне отримали по  60 концентраторів.  Їх розподіляють як на первинку, так і в лікарні, тобто у залежності, де є нагальна потреба.

Хворих на коронавірусну інфекцію рівнян направляють до лікарень Здолбунова, Костополя,  Клеваня  та Гощі.

Детально про довідку щодо протипоказів до вакцинації у Департаменті ЦЗ та ОЗ насалення РОДА прокомунікують вже з 8 –го листопада.