Комунікація з населенням - ефективний шлях до вакцинації

NoneNoneNone

Забезпечити максимальну доступність населення до вакцинації проти COVID-19. Це основне питання стояло на порядку денному робочих нарад у Сарненській та Рівненській  державних адміністраціях за участю координаторки з вакцинації населення в області , начальника управління розвитку медичної допомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олени Гандзюк .

Вакцина у райони доставлена, тепер справа за налагодженням комунікації з населенням. На місцях необхідно забезпечити безперебійне функціонування усіх пунктів щеплення. Відучора, наголошує Олена Гандзюк, усі вакцинальні центри, а їх 5, повинні працювати сім днів на тиждень з 9 до 17 години.

На думку координаторки з вакцинації населення в області, посилити комунікаційну роботу можна, застосувавши різноманіття піар – ходів. При цьому необхідно врахувати цільові групи та їх уподобання. Для старших людей акцентувати увагу на друкованих ЗМІ, ТБ та радіо, для молоді –  в соцмережах.

У робочих засіданнях взяли участь керівники районів, представники лікувальних закладів, які причетні до вакцинальної кампанії.