Рівненщина отримала 55 тис.доз вакцини Moderna

NoneNoneNoneNone

-          Україна отримала 2 млн. доз вакцини Moderna , Рівненщина -55 тис. доз.  Вакцина надана урядом США через глобальну ініціативу COVAX.  Опісля дворазового щеплення можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації.  Між двома курсами щеплення  має бути інтерва у 28 днів. Це необхідно, щоб досягти максимального ефекту від щеплення та без перешкод отримати дійсний Міжнародний сертифікат щеплення.

-          Поточна ситуація на Рівненщині – це  спад хвилі коронавірусної інфекції, однак очікуємо поширення штаму Дельта. Останній летальний випадок від COVID-19 в області був наприкінці червня.Пам’ятаймо, що превентивні заходи діють. Про  це розповіла під час  пресбрифінгу координаторка  з вакцинації населення в області ,  начальник  управління  розвитку  медичної  допомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ  РОДА Олена Гандзюк .

-          У Радивилові, Дубровиці та Костополі  вже цими вихідними можуть з’явитися Центри вакцинації населення. Центри вакцинації населення створюють для того, щоб послугу донести ближче до людей.

-          Найкраще працює Центр вакцинації в Рівненському  обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім.В.Поліщука . За весь період тут щеплено 2,5 тис. осіб. Через високу кількість бажаючих щепитися, визріла необхідність відпрацювати логістику аби не було черг.

-          У Дубно та Вараші, зокрема, у Центрах вакцинації щеплено по 300 осіб. Упродовж останніх шести вихідних у Сарнах вакциновано всього 90 осіб. Тут спостерігається  нераціональне використання кадрового ресурсу, швидше за все, через  не належну комунікацію з населенням .

-          З 21-го липгя   стартує 5-ий етап вакцинації. Це когорта бажаючих вакцинуватися, починаючи з 18+. В організовані колективи, де понад півсотні осіб, доцільно виїжджати мобільній бригаді для проведення ін’єкцій. Отримати вакцину  можна також і в пунктах щеплення. Їх в області працює 122.