Майже 30 лікарень області протестовано на видачу електронних лікарняних

None

Майже три десятка  медичних закладів первинної, вторинної  (спеціалізованої) та третинної  (високоспеціалізованої) медичної допомоги можуть видавати електронні листки непрацездатності в області. Зокрема, це лікарі первинної ланки у Рівненському, Березнівському, Гощанському, Бабинському, Вараському та Сарненському районах. Також КП "Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Віктора Поліщука" РОР, КП "Обласний перинатальний центр", КП "Рівненська обласна клінічна лікарня" РОР, КНП "Гощанська ЦРЛ", КП "Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер" РОР тощо. Саме у цих лікувально – профілактичних закладах протестована медична інформаційна система на роботу відповідного функціоналу.

Упродовж літа  передбачено перехідний період впровадження електронних лікарняних (наказ Міністерства охорони здоров’я України від 01 червня 2021 року № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» (далі – наказ МОЗ № 1066). Це означатиме, що упродовж  цього періоду медичні заклади будуть формувати як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати листки непрацездатності, повідомляють на сайті МОЗ  України. Рішення про вид документу, який видається пацієнту для підтвердження його факту тимчасової непрацездатності приймає лікар, відповідно до вимог МОЗ.

Як повідомляють у МОЗ, тоді, ймовірно, на початок осені пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).